קיבוץ געש
קיבוץ געש
חסר רכיב

מתכון למרק צח מאת אפרים ושושי הר נוי

01/04/2019

מתכון למרק צח לפסח

המצרכים:
1  שורש פטרוזיליה
1  שורש סלרי
עוף שלם טרי (ללא אנטיביוטיקה)
2  בצלים בינוניים
4  גזרים
1/2  צרור פטרוזיליה-3 ענפי סלרי עם העלים לקשור לצרור
1/2  כפית פלפל לבן טחון
 כפית וחצי מלח הימלאיה.(לפי טעם אישי)

חצי כפית סוכר.

 

1.        קולפים את השורשים, שוטפים היטב. אם יש עלים יפים מחוברים לשורש מסירים אותם עם קצה השורש, כך שיישארו מחוברים זה לזה.

2 . מרתיחים את העוף במים רותחים למשך 2 דקות (לצורך ניקוי). מוציאים את העוף, מנקים את הסיר.

3. קולפים את הבצלים וחורצים בהם חריצים והגזרים חותכים לטבעות או רבעים.

4. בתחתית הסיר מניחים את השורשים. עליהם מניחים את העוף ומעליו את הגזר, הבצל.

5. מפזרים את גרגירי הפלפל הלבן הטחון, ומוסיפים את המלח. וחצי כפית סוכר. (ניתן להוסיף כף אבקת מרק קנור).

6. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחהמקפים מסירים את הקצף האפרפר שנוצר) בעזרת כף גדולה או כף מחוררת.

7. מעבירים את הסיר לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך שעה. הבישול בשלב זה צריך להיות בבעבוע עדין ומינימלי, ולא ברתיחה חזקה. 15 דקות לפני הסיום להוסיף את העלים בצרור של פטרוזוילה וסלרי.

מתכון לקניידלך

המצרכים:

11/2 כוסות מים רותחים (360 מ"ל)

1 כף שמן קנולה

11/4 כוסות קמח מצה (130 גרם)

1 כפית שטוחה מלח

2 ביצים גדולות

1.        מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

2.        מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

3.       מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך)

4.       שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.


תגובות לדף זה
תגובה חדשה

עדיין אין תגובות לדף זה.
מוזמנים להגיב!

חסר רכיב